Platforma SunăSoferul.ro are drept scop ușurarea căutării unui șofer în trafic în cazul în care este o urgență. Situațiile de urgență în trafic pot fi foarte multe și diverse. Iată unele exemple de situații în care ai nevoie să găsești șoferul unei mașini în trafic:

Atunci când cineva ți-a blocat mașina în parcare
Când cineva iți atinge mașina din greșeală într-o parcare aglomerată
Când cineva uită un copil sau un animal în mașină cu geamurile închise (risc de sufocare)
Când iți este ridicată mașina si cineva vrea să te anunțe
Când ai o roată desumflată și incă nu știi
Când uiti o portieră semideschisă
Când mașina iți este spartă sau vandalizată
Când trebuie să muți mașina pentru că se lucreaza în acel loc

.

 

 

 

Te-a blocat în parcare?
Trimite-i mesaj prin platforma SunăȘoferul.ro și el va primi imediat SMS cu mesajul tău!

 


Caută șoferul după numărul de înmatriculare:
 
 
 
 
 

 

 

Înscrie-te și tu pe SunăȘoferul.ro

Iată avantajele:

Vei putea găsi șoferii în trafic după numărul de înmatriculare auto.
Nu mai trebuie să-ti lași numărul pe parbriz când parchezi. Vei primi SMS de la cel care te caută fără ca el să îți știe datele de contact!
Vei fi sunat imediat în situații de urgență precum: furt, vandalism, accident, blocare în parcare, ridicare mașina, pană, și multe alte situații în trafic.
Vei fi anunțat când cineva caută mașina ta după numărul de înmatriculare.
Durează 15 secunde să te înscrii!

 

 

Ce poti sa faci daca te blocheaza cineva in parcare?

Intr-un efort hotarat de a pune capat problemei parcarii ilegale si a taxelor neachitate, Primaria municipiului Iasi a prezentat un proiect de lege ce promite sa aduca ordine si disciplinei in trafic. Orasul Moldovei, cunoscut pentru istoria sa bogata si frumusetea sa arhitecturala, se pregateste sa devina si un exemplu de respect pentru regulile de circulatie si parcare.

Proiectul prevede masuri ferme impotriva soferilor care parcheaza ilegal sau neglijeaza plata taxelor de parcare. Cu aceasta initiativa, Primaria Iasi doreste sa asigure un flux mai bun de trafic si sa creeze un mediu mai sigur pentru locuitori si vizitatori. O schimbare semnificativa este interzicerea parcarii tuturor autovehiculelor pe trotuare, cu exceptia locurilor amenajate si semnalizate in acest scop.


Pentru a descuraja parcarea ilegala, amenzile vor varia intre 1.000 si 1.500 de lei, in functie de gravitatea incalcarii. Aceste sanctiuni nu vor lasa loc de indoiala ca respectarea regulilor de parcare este o prioritate.

In plus, cei care uita sa plateasca taxa de parcare in zonele cu plata vor simti si ei consecintele financiare. Amenzi pentru neglijenta in acest sens variaza intre 600 si 2.000 de lei, servind ca un avertisment clar pentru toti soferii sa-si respecte obligatiile financiare.

In cazul in care soferii devin victime ale blocarii ilegale a masinii lor, pot avea incredere ca autoritatile vor interveni pentru a rezolva problema. In momentul in care o masina impiedica accesul sau blocheaza o banda de circulatie, exista baza legala pentru interventie, iar politia locala va actiona in consecinta. Benone Tocila, director interimar la Politia Locala Bacau, a explicat: "Nu putem ignora problema blocarii, in special atunci cand se interfereaza cu accesul la locurile de parcare. Avem acum un cadru legal pentru a interveni si a rezolva aceste situatii." Daca locuiti in Iasi sau planificati o vizita in acest oras frumos, trebuie sa fiti constienti de riscurile pe care le presupune parcarea ilegala. Ocuparea unui loc de parcare rezidential semnalizat incorect va poate costa intre 600 si 1.500 de lei, o suma semnificativa care incurajeaza respectarea legii si a regulilor de parcare. In concluzie, Iasi da un exemplu clar despre cum autoritatile pot contribui la un trafic mai sigur si mai organizat. Cu sanctiuni dure pentru parcarea ilegala si taxa de parcare, soferii sunt motivati sa respecte regulile, iar orasul Moldovei se pregateste sa devina un loc mai prietenos si mai eficient pentru toti cei care il viziteaza sau locuiesc aici. Primaria municipiul Iasi a prezentat un proiect de lege care sa ajute la sanctionarea soferilor care parcheaza ilegal sau care nu achita taxa din parcarile cu plata. Astfel, va fi interzisa parcarea tuturor autovehiculelor pe trotuare, cu exceptia locurilor amenajate si semnalizate in acest scop. Altfel, se va plati o amenda cuprinsa intre 1.000 si 1.500 de lei. De asemenea, in cazul in care conducatorii auto uita sa plateasca taxa din parcarile cu plata, acestia vor scoate din buzunar intre 600 si 2.000 de lei.

Au fost apeluri care au reclamat blocarea masinii. Colegii de la 112 au trimis la fata locului colegii de la Rutiera sau Politia Locala. Insa, se pare ca nu exista cadru legal pentru sanctionarea efectiva a blocarii, în contextul locurilor de parcare. Daca masina care blocheaza un alt autoturism obstructioneaza o cale de acces sau o banda de circulatie, atunci putem interveni pe lege. Altfel, nu avem cadru legal si intervenim, a declarat Benone Tocila, director interimar la Politia Locala Bacau.

Daca locuiesti in capitala Moldovei sau vrei sa o vizitezi, trebuie sa stii ca daca ocupi un loc de parcare de resedinta semnalizat, risti o sanctiune de la 600 la 1.500 de lei.... Sursa de informare

 

 

 

 

 

 

Link-uri si informatii utile:

 

 

 

 

Politica de retur | Timpi de livrare | Termeni si conditii | Informatii despre politica de confidentialitate

,